Vad gör man om man tankat fel bränsle i bilen?

I Sverige finns inte längre pumpar med blyad bensin, men vid en utlandsresa kan man ibland ha sån otur att man förväxlar de olika bränsletyperna. Här följer en snabb genomgång på möjliga åtgärder om du skulle råka göra fel.

Blyfri istället för blyad bensin
Om du bara hunnit fylla på några liter blyfri bensin, flytta över till pumpen med blyad bensin och fortsätt fylla på. Det kommer inte att orsaka några problem. Om du har fyllt hela tanken med blyfri bensin, kör bilen tills tanken är ungefär halvtom, fyll sedan på med blyad bensin.

Diesel i stället för bensin
Försök inte starta motorn – om du gör det kommer den inte att gå länge och du måste kommer den inte att gå länge och du måste i bränslesystemet mycket noggrant, vilket kan bli dyrt! Du måste låta tömma, rengöra och fylla tanken med bensin innan du kan köra vidare – ring efter hjälp.

Bensin istället för diesel
Om du bara hunnit fylla på några liter bensin i tanken, flytta över till dieselpumpen och fortsätt fylla på med diesel. Du kommer inte att få några problem. Om du har fyllt hela tanken med bensin, försök inte starta motorn – om du gör det kommer den inte att gå länge och du måste låta rengöra och undersöka alla komponenter i och undersöka alla komponenter. Ring efter hjälp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: