Tvätta och rengöra bilen. 6 steg till ett perfekt resultat.

1. Blanda en hink vatten med vaxfritt schampo. Biltvätten ska alltid börja upptill. En god regel är att använda två olika borstar eller svampar, en för taket och ner till ungefär mitten på sidorna. Därifrån och ner till trösklarna använder man en annan borste. Detta för att det alltid är mest smuts nedtill på bilen.

2. Lyktor och rutor görs rena med en svamp med kraftig skrubbeffekt. Den hårda svampen passar bra till att ta bort insekter som fastnat på lyktglas och vindrutor, men använd den inte på lacken som då kan bli matt.

3. Bilfabrikernas konstruktörer tycks ibland glömma att de fina bilarna ska tvättas ibland. De finns oåtkomliga vinklar och vrår på bilarna där man inte kommer åt med en vanlig borste eller svamp. I färghandeln finns olika borstar och penslar, som t.ex. den här elementpenseln. Med den får man bort smutsen under den smala dropplisten.

4. När bilen är ordentligt tvättad och sköljd -glöm inte att spola hjulhusen för att få bort sand och smuts – torkas den med ett hårt urvridet sämskskinn, som breds ut och dras över ytorna i långa drag.

5. Använd olika sämskskinn till karosseriet och rutorna. Det minskar risken att små sand eller gruskorn ska repa glaset.

6. Om inte rutorna blir rena vid tvätten får man ta till starkare medel. Rutorna är ofta smutsigare på insidan än på utsidan, även i bilar som körs av icke-rökare. Det är viktigt att göra en grundlig fönstertvätt då och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: